Voldoe aan de energie-eisen met ventilatie van Aralco

 

Bij elke nieuwbouw maar ook bij ingrijpende energetische renovaties is ventilatie verplicht. Met woningen die door de steeds strengere energienormen in toenemende mate geïsoleerd en luchtdicht zijn, is ventilatie een noodzaak om het binnenklimaat gezond te houden. Sinds begin dit jaar moet er zelfs een plan opgesteld worden door een erkende ventilatieverslaggever.

Wanneer het prestatieverslag van het geïnstalleerde ventilatiesysteem niet voldoet aan de energie-eisen kan een boete opgelegd worden door het Vlaams Energie Agentschap (VEA). Die boete wordt berekend op basis van de afwijking van de debieten op het vlak van ventilatievoorzieningen.

Niet alleen de boete kan hoog oplopen maar zo breng je ook je gezondheid en die van je medebewoners in gevaar. Met een goed ventilatiesysteem waarborg je de goede luchtkwaliteit en vermijd je vocht-en schimmelproblemen. Maar dit mag geen negatieve impact hebben op het comfort (tochtgevoel, lawaaihinder, geurhinder, stofhinder, enz.) . Bovendien moet de installatie gemakkelijk te onderhouden zijn zodat ze steeds perfect blijft functioneren. Aralco biedt een uitgebreid gamma aan ventilatiesystemen die zodanig ontwikkelt zijn dat het comfort en gebruiksgemak van de bewoner altijd op de eerste plaats komt. De toevoerroosters zijn gemakkelijk te onderhouden door het EasyClean® principe.

Voldoet uw ventilatiesysteem aan de energie-eisen? Aralco staat u bij met raad en daad!